Med lång erfarenhet av galvanisering

Vi på Recion har årtionden av erfarenhet av varmförzinkning och erbjuder tjänster med snabba leveranstider. Vår verkstad har två separata ytbehandlingslinjer med vilka vi kan galvanisera olika storlekar och formers komponenter med hög kvalitet. Våra tjänster inom galvanisering är tillgängliga för såväl företag som privatkunder.

Varmförzinkning är ett hållbart, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt att skydda stål mot korrosion orsakade av miljöfaktorer. Recions anläggningar har två separata ytbehandlingslinjer för att möjliggöra högkvalitativ galvanisering av olika storlekar och former.

Zinkbeläggning för små och stora projekt

Vi erbjuder alltid professionella leveranser – både till små och stora galvaniseringsprojekt. På vår verkstad i Ylivieska har vi två separata galvaniseringsprocesser: konventionell doppförzinkning för stora delar (6,5 m x 1,5 m x 2,0 m) och spinnförzinkning för mindre delar (0,5 m x 0,5 m).

Varmförzinkning

Varmförzinkning ger stålkonstruktioner ett hållbart, miljövänligt och kostnadseffektivt skydd mot korrosion. Förutom att varmförzinkning ger ett utmärkt skydd mot korrosion, så reparerar det även eventuella skador som uppkommit vid installation eller drift. Varmförzinkning är en populär metod som används flitigt inom byggbranschen, infrastrukturkonstruktion och fordonsindustrin och ger ett utmärkt, underhållsfritt skydd mot korrosion.

Dopp- och spinnförzinkning

Doppförzinkning är till för större enstaka komponenter, spinnförzinkning används vanligtvis för flera mindre komponenter. 

Maximala storlekar på komponenter som ska galvaniseras: 

Behandling med ett dopp: 6,3 x 1,3 x 1,8 m

Behandling med två dopp: 9,0 x 0,4 x 0,4 m

Spinnförzinkning: 0,5 x 0,3 m

Utöver galvanisering erbjuder vi även andra ytbehandlingar efter behov, till exempel blästring- och målningstjänster. Vi erbjuder även kostnadseffektiva och smidiga transporter till våra partners avtalspriser.

Fördelar med Doppförzinkning:

– Ger en jämn och täckande beläggning, även på komplexa ytor.

– Stark bindning mellan zinken och stålet vilket ger en hållbar skyddsbeläggning.

– Användbar för större konstruktioner och delar.

Fördelar med Spinnförzinkning:

– Ger en jämn och tunn beläggning som är lämplig för mindre detaljer.

– Kan vara mer kostnadseffektiv för mindre produkter.

– Snabbare process jämfört med doppförzinkning för mindre komponenter.

Valet mellan de två metoderna beror på storleken och komplexiteten hos de ståldelar som ska förzinkas, samt de specifika krav på ytbehandling och skydd som krävs för applikationen.

Läs mer om oss på Recion

Recions experter hjälper dig

Varmförzinkning ger ett utmärkt, underhållsfritt skydd mot korrosion som dessutom är hållbart, miljövänligt, kostnadseffektivt och räcker i decennier. Våra experter inom galvanisering hjälper dig att välja rätt galvaniseringsmetod – Kontakta oss för råd och en offert anpassad efter dina behov!